NEN 3140/1010 inspectie

Wat is een NEN 3140/1010 inspectie en waarom deze inspectie uitvoeren?

Een NEN 3140 inspectie is een periodieke inspectie aan uw bestaande elektrische installatie. Tijdens deze inspectie beoordelen wij als onafhankelijk inspectiebureau uw elektrische installatie op diverse aspecten gericht op een veilige bedrijfsvoering. Er wordt onder andere gecontroleerd op richtlijnen voor controle, meting en beproeving, methode voor steekproef en thermografie mag enkel aanvullend worden uitgevoerd. Onze inspecteurs zijn opgeleid en gecertificeerd om uw installatie te beoordelen als voorgeschreven in de NEN 3140. Volgens de Nederlandse wetgeving is het niet verplicht om deze inspectie uit te voeren, al zijn er steeds meer verzekeraars die deze inspectie eisen.

Het periodiek uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf een aantal voordelen. Zo word mogelijke schade beperkt tot het minimum, wordt veiligheid verhoogd en neemt de bedrijfszekerheid van de installatie toe. De kosten van deze inspectie zijn afhankelijk van diverse factoren: het BVO (bruto vloeroppervlak) van de locatie, het soort gebouw, het aantal verdeelinrichtingen en de omvang van de inspectie als gewenst door de installatie verantwoordelijke. Deze kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld de installatie in delen te inspecteren of voor bepaalde onderdelen een afwijkende inspectiefrequentie aan te houden. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem bij vragen gerust contact met ons op.

Stefan is uw gecertificeerde NEN 3140/1010 inspecteur

Onze ervaren elektro inspecteur Staf staat klaar voor NEN 3140/1010 inspecties van uw elektrische installaties. Met ruim 23 jaar ervaring in het vakgebied heeft hij al vele opdrachtgevers weten te helpen. Neem gerust contact op.

Onze inspecties

SCIOS Scope 8 Inspecties

Een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie van uw vaste elektrische installatie.

Bekijk

SCIOS Scope 10 Inspecties

Een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie gericht op brandrisico.

Bekijk

NEN 3140/1010 Inspecties

Een veiligheidsinspectie gericht op uw bestaande (periodiek) of nieuwe (oplevering) installaties.

Bekijk

Vraag vrijblijvend een offerte aan bij Elektro Inspecties

Onze offerte bevat een duidelijke omschrijving van de metingen en controles welke worden uitgevoerd en gerapporteerd. Ook omschrijven wij op praktische wijze waarmee u rekening moet houden tijdens uitvoering van de inspectie.