SCIOS Scope 10 inspectie

Wat is een SCIOS Scope 10 inspectie en waarom deze inspectie uitvoeren?

Gezamenlijk elektrisch materieel (installaties met daarop aangesloten toestellen) vormen een brandrisico. Een SCIOS Scope 10 inspectie is een veiligheidsinspectie van uw elektrische installaties gericht op brandrisico, gebaseerd op de Nederlandse Technische Afspraak NTA 8820: ‘Beoordelingsmethode op brandrisico van elektrisch materieel’. Deze inspectie mag enkel uitgevoerd worden door gecertificeerde bedrijven die aangesloten zijn bij een certificatie instelling die de inspectiebedrijven periodiek beoordelen door middel van een gevoerde kwaliteitsmanagementsysteem en kennis van bekwaamheid. Kennis van potentiële brandrisco’s vraagt net even wat meer expertise van een inspecteur, Elektro Inspecties B.V. beschikt over de juiste certificering en heeft ruime ervaring in het uitvoeren van SCIOS Scope 10 inspecties.

Volgens de Nederlandse wetgeving is het niet verplicht om deze inspectie uit te voeren, al zijn er steeds meer verzekeraars die deze inspectie eisen. Ook heeft het periodiek uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf een aantal voordelen. Zo wordt mogelijke schade beperkt tot het minimum, wordt de veiligheid verhoogd en neemt de bedrijfszekerheid van de installatie toe. De kosten van deze inspectie zijn afhankelijk van bepaalde factoren: het BVO (bruto vloeroppervlak) van de locatie, het soort gebouw (bijvoorbeeld kantoor, horeca of industrie) en het aantal verdeelinrichtingen. Op onze offertepagina kunt u gemakkelijk, door alle velden in te vullen, vrijblijvend een offerte aanvragen. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over een SCIOS Scope 10 inspectie? Neem dan gerust contact met ons op.

Stefan is uw gecertificeerde SCIOS Scope 10 inspecteur

Onze ervaren elektro inspecteur Stefan staat klaar voor SCIOS Scope 10 inspecties van uw elektrische installaties. Met ruim 23 jaar ervaring in het vakgebied heeft hij al vele opdrachtgevers weten te helpen. Neem gerust contact op.

Onze inspecties

SCIOS Scope 8 Inspecties

Een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie van uw vaste elektrische installatie.

Bekijk

SCIOS Scope 10 Inspecties

Een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie gericht op brandrisico.

Bekijk

NEN 3140/1010 Inspecties

Een veiligheidsinspectie gericht op uw bestaande (periodiek) of nieuwe (oplevering) installaties.

Bekijk

Vraag vrijblijvend een offerte aan bij Elektro Inspecties

Onze offerte bevat een duidelijke omschrijving van de metingen en controles welke worden uitgevoerd en gerapporteerd. Ook omschrijven wij op praktische wijze waarmee u rekening moet houden tijdens uitvoering van de inspectie.